Hoe is HACCP ontstaan?

HACCP is in de jaren ’60 ontwikkeld in de USA op verzoek van de NASA, de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. Men had namelijk voor ruimtereizen behoefte aan voedsel dat lang houdbaar en absoluut veilig was. De World Health Organisation (WHO) oordeelde dat het doorvoeren van een dergelijke norm voor de gehele mensheid zijn nut had en vaardigde een richtlijn uit met de naam Codex Alimentarius. Hiermee werd de internationale invoering van de HACCP gegarandeerd. De EU stelde in 1993 de Europese Hygiënerichtlijn (93/43/EEG) vast. Een gevolg hiervan was dat de HACCP binnen 10 jaar in de wetgeving van alle lidstaten van de EU moest worden vastgelegd. Voor zover ze dat niet gedaan hebben geldt de Europese Hygiënerichtlijn vanaf 2003 rechtstreeks.


Heb je nog meer vragen? Bekijk dan onze andere veelgestelde vragen.

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met ons via het onderstaande formulier, of bel ons op +31 (0)85-0719500

Geen velden gevonden.