HACCP-certificaat

Wat is een HACCP-certificaat?

Met een certificaat HACCP Hygiënecode kunt u aantonen dat u uw werkzaamheden uitvoert volgens de richtlijnen van de HACCP Hygiënecode die is opgesteld door Horeca Nederland. Het certificaat is voor onbepaalde tijd geldig in Nederland. Wij adviseren echter wel om het certificaat HACCP Hygiënecode iedere drie jaar opnieuw te volgen, omdat er veel wijzigt op het gebied van voedselveiligheid.

Voor wie is het HACCP-certificaat bedoeld?

Iedereen die werkt met voedsel, voedsel distribueert, of serveert moet een certificaat HACCP Hygiënecode halen om aan te kunnen tonen dat de HACCP-richtlijn wordt toegepast binnen het bedrijf en dat medewerkers hebben begrepen hoe de richtlijn werkt. Het certificaat voor Sociale Hygiëne is een apart certificaat naast het certificaat HACCP Hygiënecode en toont aan dat u bekend met alcohol- en drugsgebruik en gokken door consumenten. Dit certificaat is verplicht voor iedereen die alcohol schenkt.

Hoe haal je het HACCP-certificaat?

Het certificaat HACCP Hygiënecode is te behalen door de HACCP-cursus te volgen. U volgt de online cursus met oefentoetsvragen (e-learning). Vervolgens kunt u het online theorie-examen maken. U heeft twee kansen. Bent u geslaagd? Dan krijgt u een digitaal certificaat. Bent u gezakt? Bel of mail dan met onze Customer Support. Zij zetten het examen nogmaals voor u open.

Geldigheid HACCP-certificaat

Het certificaat HACCP Hygiënecode is oneindig geldig. Ons advies is echter om iedere drie jaar de HACCP-cursus te volgen. U wilt toch ook op de hoogte blijven van de nieuwste eisen en inhoud van de HACCP-richtlijn?

HACCP op de ipad

Hoe haalt men de SVH Verklaring Sociale Hygiëne?

Nadat u het SVH-examen heeft afgerond, verneemt u van SVH binnen 10 werkdagen of u al dan niet geslaagd bent. Indien u geslaagd bent, ontvangt u van SVH de uitslagbrief samen met de SVH Verklaring Sociale Hygiëne in de vorm van een SVH-diploma. Met onze online cursus Sociale Hygiëne bent u optimaal voorbereid op het SVH-examen.

Geldigheid SVH-diploma Sociale Hygiëne

Het diploma Sociale Hygiëne is geldig voor onbepaalde tijd. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat uw diploma is verlopen of dat u zich moet inschrijven voor een herhalingscursus.