HACCP Hygiëne

De relatie HACCP en hygiëne

HACCP en hygiëne zijn bijna onafscheidelijk. HACCP is een norm voor een goede hygiëne. Het HACCP- systeem vindt haar oorsprong in de ruimtevaart. In de ruimtevaartprogramma’s was het noodzakelijk om voedsel te bezitten dat veilig was om op te eten. Het voedsel moest voldoen aan de hoogste eisen. Het bleek dat de kwaliteitscontroles in die tijd niet geschikt waren. Ze ontwikkelden een methode om de veiligheid en hygiëne van het voedsel te verzekeren. Deze methode werd overgenomen door een bedrijf. Op deze manier werd de methode HACCP geboren.

Verschillenden soorten hygiëne

Hygiëne kan verdeeld worden onder drie categorieën namelijk persoonlijke hygiëne, levensmiddelenhygiëne en bedrijfshygiëne. Persoonlijke hygiëne houdt zich bezig met de aanraking van voedsel. Belangrijke aspecten zijn schone handen en kleding. Bij levensmiddelenhygiëne moet gelet worden op de houdbaarheid van voedsel. Het voedsel mag niet verrotten. Het schoonhouden van de bedrijfsruimte behoort tot de bedrijfshygiëne. De bedoeling is om bacteriën niet in de de buurt van voedsel te laten komen. HACCP richt zich evenzeer op sociale hygiëne. De problematiek en verantwoordelijken rond veiligheid van gasten, klanten en personeel staan centraal bij sociale hygiëne.

HACCP en hygiëne

Voor bedrijven in de levensmiddelenbranche is hygiëne een prioriteit. Er wordt van horecaondernemingen verwacht om de hygiënecode na te volgen. De hygiënecode is gebaseerd op HACCP. Om hygiëne te waarborgen is HACCP een vereiste. HACCP en hygiëne gaan hand in hand. Met een cursus HACCP hygiënecode weet u zeker dat u up-to-date bent met hygiëne en kunt u deze processen goed managen.

Hygiëne geen probleem met HACCP

Met het behalen van het HACCP hygiënecode certificaat zult u geen problemen hebben met hygiëne binnen uw organisatie. U kunt online direct aan de slag met de HACCP hygiënecode cursus. U bepaalt uw eigen tempo. Haal u HACCP hygiënecode certificaat vandaag nog met HACCPdirect.