Hygiënisch werken

In verschillende branches is het onontkoombaar om hygiënisch te werken. Om te weten te komen wat er allemaal komt kijken bij dit proces is een HACCP hygiënecode certificaat geen luxe. De HACCP hygiënecode cursus gaat dieper in op hygiënisch werken.

Redenen om hygiënisch werken

Door hygiënisch te werken, draagt u zorg dat de verspreiding van bacteriën beperkt blijft. U verkleint hiermee de kans dat klanten besmet kunnen raken door bacteriën. Voor uw eigen veiligheid en medewerkers is het ook van belang. Het risico wordt kleiner dat er mensen binnen het bedrijf besmet kunnen raken.

Hoe kun je hygiënisch werken?

Er zijn een aantal simpele methoden om hygiënisch te werken. Voor het bereiden van voedsel is handhygiëne een vereiste. Het wassen van de handen met water en desinfecterende handzeep is een goed begin en kost weinig energie, dit moet volgens speciale richtlijnen gaan. Handhygiëne is een belangrijk middel om besmetting te verkleinen.

Hygiënisch werken

Het dragen van een haarnetje helpt aanzienlijk, het reduceert verspreiding van bacteriën. Zorg dat de haren ten minste bedekt zijn. Haren kunnen namelijk voedingsmiddelen besmetten. Het schoonmaken van de bedrijfsruimten, keukenaccessoires, toiletvoorzieningen moet regelmatig gebeuren. Ze behoren schoon te zijn. Het ontwikkelen van een plan om alles smetteloos te houden, kan handig zijn om overzicht te houden in dit proces. Het HACCP systeem kan u hierbij doorheen slepen.

Het invriezen van voedingswaren heeft het effect dat bacteriën niet kunnen groeien. Het verhitten heeft juist een tegenovergestelde werking. Het is verstandig om verhitte etenswaren in een koeling te zetten als ze niet direct geconsumeerd worden. Één van de gevaren bij het plaatsen van producten in een koeling is kruisbesmetting. Dit kan voorkomen worden door producten gescheiden en afgedekt in de koeling te plaatsen.

Dit zijn een aantal tips voor hygiënisch werken. Bij dit proces komt veel meer bij kijken. Tijdens de HACCP hygiënecode cursus maakt u kennis met alle facetten van sociale hygiëne en voedselveiligheid.

Cursus voor hygiëne

U kunt een cursus volgen voor hygiëne. De HACCP hygiënecode cursus voorziet u van alle informatie om hygiënisch te werk te gaan. De cursus bestaat uit zeven modules en zal afsluiten met een HACCP hygiënecode examen. Als u het examen behaalt, krijgt u het certificaat opgestuurd.