De afgelopen decennia is het aantal mensen met een voedselallergie sterk toegenomen. Daarom is binnen de Europese Unie in wetgeving vastgelegd dat alle aanbieders van voedingsmiddelen allergeneninformatie moeten geven over hun producten.
De bereider van voedsel moet voldoende kennis hebben over de aanwezigheid van allergenen. Dit geldt voor voorverpakte producten (via het etiket) en voor niet-voorverpakte producten.
Inhoud van de cursus: Allergenendeclaratie
|
Allergenendeclaratie E-learning + eindtoets | €49,- exclusief btw |
Doelstelling |
Na de opleiding is de cursist bekend met alle mogelijke allergenen, de allergenendeclaratie en wat hij/zij moet doen bij de aanwezigheid van mogelijke allergenen. |
Doelgroep |
Voor medewerkers die voedsel bereiden of verwerken. |
Talen |
Nederlands |
Cursusduur |
Ca. 2,5 uur |
Cursuspakket |
- 3 e-learningmodules inclusief een oefentoets per module
- Online naslagwerk
- Online eindtoets
|
Cursusinhoud |
- Wat is allergenendeclaratie?
- Het allergeen
- Werken met de allergenen
|
Online eindtoets |
Na de online trainingsmodules wordt de cursus Allergenendeclaratie afgesloten met een eindtoets |
Certificaat |
Iedere cursist die is geslaagd voor de eindtoets ontvangt een deelnamecertificaat in zijn/haar profiel. Het certificaat is voor onbepaalde tijd geldig. |
Prijs |
€49,- exclusief btw |
|
|