Steeds meer mensen hebben last van voedselallergie. Daarom heeft de Europese Unie vanaf december 2014 een wet hiervoor ingesteld. Hierin staat dat alle aanbieders van voedingsmiddelen informatie over het product en allergenen moeten geven.
De bereider van voedsel in zorginstellingen moet voldoende kennis hebben over de aanwezigheid van allergenen. Dit geldt voor voorverpakte producten (via het etiket) en voor niet-voorverpakte producten.
Inhoud van de cursus Allergenendeclaratie in de zorg
|
Allergenendeclaratie in de Zorg | € 49,- exclusief btw |
Doelstelling |
Na de opleiding is de cursist bekend met alle mogelijke allergenen, de allergenendeclaratie en wat hij/zij moet doen bij de aanwezigheid van mogelijke allergenen. |
Doelgroep |
Voor medewerkers in de zorg die voedsel bereiden of verwerken |
Talen |
Nederlands |
Cursusduur |
Ca. 2,5 uur |
Cursuspakket |
- 3 e-learningmodules inclusief een oefentoets per module
- Online naslagwerk
- Online eindtoets
|
Cursusinhoud |
- Wat is allergenendeclaratie?
- Het allergeen
- Werken met de allergenen
|
Online eindtoets |
Na de online trainingsmodules wordt de cursus Allergenendeclaratie in de zorg afgesloten met een eindtoets. |
Certificaat |
Iedere cursist die is geslaagd voor de eindtoets ontvangt een deelnamecertificaat in zijn/haar profiel. Het certificaat is voor onbepaalde tijd geldig. |
Prijs |
€ 49,- exclusief btw |
|
|