HACCP in de Zorg

De cursus HACCP in de Zorg is ontwikkeld voor twee verschillende doelen: voor het bereiden en koken van voedingsmiddelen bij kleinschalig wonen en het bereiden, verwerken en koken van voedingsmiddelen in een restaurant. Dit betreft in beide gevallen doelgroepen die in zorginstellingen werken.
De richtlijn HACCP is voor deze zorginstellingen aangepast. De cursus HACCP in de zorg is een online training welke die met een online theorie-examen wordt afgesloten. HACCP in de zorg is beschikbaar in het Nederlands. In deze training kiest de cursist zelf zijn of haar route: kleinschalig wonen of restaurant.

Zorginstellingen die het belangrijk vinden dat haar medewerkers 24/7 toegang hebben tot de online training kunnen een abonnement afsluiten.

HACCP in de zorg is een certificeringmethode om voedselveiligheid te waarborgen. Hiervoor zijn speciale richtlijnen opgesteld die u tijdens de HACCP in de zorg cursus stap voor stap doorloopt. HACCP in de zorg voldoet aan de laatste richtlijn-informatie. Onder levensmiddelen worden alle eet- en drinkwaren verstaan, maar ook grondstoffen en hulpstoffen die worden gebruikt in levensmiddelen. Als u werkzaam bent in deze sector is HACCP in de zorg certificering verplicht. Vanuit de overheid wordt streng gecontroleerd op het naleven van deze certificering.

Inhoud cursus HACCP in de Zorg

 
HACCP in  de Zorg | € 69,-
Doelstelling Na de digitale cursus weet u hoe de richtlijn HACCP in de zorg werkt, hoe deze moet worden toegepast in de praktijk en wat u moet doen als u met levensmiddelen werkt (restaurant of bij kleinschalig wonen).
Doelgroep Voor medewerkers die nog niet eerder het HACCP in de zorg certificaat hebben behaald en gaan werken bij een zorginstelling en eten moeten bereiden.
Cursuspakket Digitale training
Cursusniveau Vanaf MBO
Cursusduur Ca. 4 uur
Cursusinhoud
  • 6 online modules inclusief een oefentoets per module
  • Digitaal naslagwerk
  • Online eindexamen
Modules De training bestaat uit de volgende modules:

  • Het belang van hygiëne
  • Persoonlijke hygiëne
  • Schoonmaken, afval en ongedierte
  • Temperatuurbeheersing
  • Bestellen, opslag en houdbaarheid
  • (Voor)bereiden, presenteren en serveren
Digitaal naslagwerk Tijdens de digitale cursus heeft de cursist de beschikking over het digitale naslagwerk met alle richtlijnen en examenstof.
Online oefentoetsen Met de online oefentoetsen per module wordt de kennis getest. De oefentoetsen geven feedback op gegeven antwoorden.
Online eindexamen De cursus wordt afgesloten met het online eindexamen.
Certificaat Iedere cursist die geslaagd is voor het online eindexamen ontvangt een  pasje in creditcard formaat per post.
Register HACCP Certificaten worden geregistreerd in de PlusPort Academy. Het certificaat is voor onbepaalde tijd geldig.
Prijs  €69,- exclusief BTW